إليك كتابى

إليك كتابى
إليك كتابى لتحميل الكتب مجانا

فوائد بعض الأغذية

انشر هذا الموضوع على فيس بوك
فوائد الأغذية

الهواء

إن كمية الهواء التي يحتاجها الجسم لاتقل عن ثمانية أمتار مكعبة في

اليوم الواحد ، ولكن الهواء الذي يحتاجه الجسم هو الهواء النقي .

فهو يزود الجسم بالأكسجين اللازم ، من أجل الحصول على هواء

متجدد علينا فتح النوافذ باستمرار وفي أي فصل من فصول السنة ،

ومن المستحسن قضاء يوم واحد من الأسبوع في الضواحي والأماكن

الخلوية لأنها تزودنا بهواء نقي لا تستطيع المدينة أن تؤمنه لنا

بسبب منازلها العالية و دخانها المتصاعد من السيارات و الآليات

وغيرها كما ينصح باستنشاق هواء البحر الغني باليود والآزوت

و الأشعة فوق البنفسجية حيث تكسب الجسم صحة ومناعة ونشاطاً كما

تزود الجسم ببعض الفيتامينات .

الماء

هو غذاء للجسم وعامل فعال في إذابة الأطعمة وامتصاصها وابقاء

الدم في حالة سائلة والانسان بحاجة إلى مالا يقل عن 12 كوبا في

اليوم الواحد وهنا نذكر بعض الملاحظات العامة حول الماء وطرق

الإستفادة منه واستعماله

1.. تناول فور الاستيقاظ من النوم كأساً من الماء البارد على

الريق فهو يجرف الفضلات المترسبة في المعدة والأمعاء ويساعد على

تحريضها وبالتالي على مكافحة الإمساك و القضاء عليه.

2..لاتشرب الماء أثناء تناول الطعام بل قبل نصف ساعة من موعد

الطعام لكي يعد الجهاز الهضمي للإحساس الطبيعي بالجوع .

3.. تناول كوباً من الماء قبل النوم

بفضل هذه الإرشادات نتقي الإصابة بتصلب الشرايين وضغط الدم

والأملاح والإمساك.

هذا بالنسبة لمياه الشرب أما مياه البحر فنؤكد بأنها غنية

باليود و الحديد و النحاس و الصوديوم و الراديوم وبهذا يستطيع

أن يحفظ توازن النسج الحية في الجسم ويعتبر كعامل مساعد في شفاء

بعض الأمراض الجلدية و الإرتخاءات العضلية .

الشمس

عامل فعال في توليد الفيتامين D عن طريق تفاعل الأشعة فوق

البنفسجية مع المادة الدهنية الكامنة تحت الجلد ويجب علينا أن

نزود أجسامنا بهذا الفيتامين بالإستفادة من أشعة الشمس وذلك

باتباع الوصايا التالية :

1.. المجال للشمس بالدخول إلى المنزل .

2.. نعرض أجسامنا أشعة الشمس وخاصةً صباحاً و مساءً .

3..تعريض أجسام الأطفال لأشعة الشمس حيث يحميهم من الإصابة

بالكساح وتلين العظام .

البرتقال

فاكهة الشتاء الأولى غني بالفيتامين ج C الذي يقي من مرض

(الأسقريوط ) الذي يسبب ضعف البنية وإدماء الجلد و تبقعه كما

يسبب ارتباط الهضم وضعف الشهية للطعام وعدم قدرة الجسم على

مقاومة الإلتهابات .

إن برتقالة واحدة يتناولها الإنسان في اليوم كفيلة بتزويده بما

يحتاج إليه من الفيتامين ج

ولكن الإكثار من تناول البرتقال و خاصة العصير يسبب تآكل الأسنان

كما ينصح المصابون بالقرحة المعوية بالإقلال من تناول البرتقال

لأنه يزيد من حدة المرض .

هذا ويحتوي البرتقال على البر وتينات والدهون و السكريات وبعض

المواد المعدنية كالكالسيوم و البوتاسيوم .

بلاضافة إلى هذا الفيتامين يحتوي البرتقال على فيتامين( أ - ب )

كما أن قشور البرتقال تفيد الأمعاء وتنشط إفراز الكبد ولها خواص

مقوية و مهدئة للأعصاب كما أنها تحرك الشهية وتنبه إفراز المعدة .

الليمون

يعتبر مقدمة الفواكه المفيدة فهو غني بالفيتامين ج والكالسيوم إنه

مدر للبول ومطهر للجروح وطارد للديدان المعوية وواق من مرض

الأسفريوط ومخفف لآلام الروماتيزم أما منقوع قشره يفيد بالشفاء

من المغص والإسهال ولعصير الليمون أثره الفعال في مقاومة نقص

الإفراز الكبدي واتقاء إنخفاض ضغط الدم وتخفيف كثافة الدم كما

يعتبر عصير الليمون مرطب جيد للجسم ملطف للحرارة ويفيد في

إزالة الصداع بدلك الجبهة بقطعة منه .

أما إذا أضيف إلى القهوة فهو يشفي من حموضة المعدة .

وهو يستخدم في تجميل اليدين إذا دلكت اليدان بعصير الليمون

عقب غسلهما والليمون يختلف عن الفواكه الأخرى بإحتوائه على

نسبة كبيرة من الأحماض العضوية وقلة المواد السكرية ولهذا

يوصف لمرضى السكر لأنه يخفف حموضة الدم وكذلك الإكثار من

الليمون كما البرتقال يسبب تآكل الأسنان لذا يجب امتصاصه

وابتلاعه بسرعة كي لا يمس الأسنان ويتلفها .

البندورة

غذاء غني بالفيتامين ج يصنفها العلماء بين الفواكه وليس الخضروات

وهي تحوي على بروتينات ودهون ونشويات كما أنها غنية باليود لهذا

تستخدم في علاج تضخم الغدة الدرقية .

ومن أهم ميزات البندورة أنها لاتفقد شيئاً من فيتاميناتها سواء عند

الطهي أو التسخين كما أنها تحتفظ بهذه الفيتامينات عند حفظها

بالشكل المناسب .

التفاح

غني بالفيتامين (1ب - 2ب ) وبالفيتامين (ج C ) كما يحتوي على

مادة السيللوز التي تنشط الأمعاء لذلك له أثر في التخفيف من حدة

الإمساك المزمن ويعتبر التفاح علاجاً ناجحاً في إذابة حصوات الكلى

و الحالبين كما يعتبر مليناً جيد للأطفال .

الإجاص ( الكمثرى )

غني بالسيللوز ويعتبر مقبضاً جيد يمكن تعاطيه في حالات الإسهال

إنه غني بالمواد السكرية لكنه فقير في المواد الدهنية والبروتينات

ويحتوي الإجاص على عدد من المعادن أهمها الكالسيوم والفوسفور

والحديد و البوتاسيوم وهو غني بالفيتامين B كما يحتوي قشره على

الفيتامين C .

السفرجل

يصعب تناولها إلا ناضجة نظراً لصلابتها وقوة بنيتها غني بالفيتامين

( A - B)ويحتوي على(الستانين) ذي المفعول المقبض وعلى

أملاح كلسية مفيدة في حالات الإنهيار الرئوي .

كما ينفع شرابه في حالات الإسهال وعس الهضم .

العنب

يحتوي على الدهون و السكر و الكالسيوم ة الغنزيوم والبوتاسيوم

و الحديد كما يحتوي على الفيتامين ( ب - ج ) يمد العنب

الجسم بالحرارة و الحديد الموجودفيه يساعد على شفاء حالات فقر

الدم والضعف العام ويزيد من مناعة الجسم .

كما ويمكن اعتبار العنب واقٍ من السرطان فهو يعيد للجسم قدرته

على تنظيم وظائفه فيستغني عن العقارات المهدئة للألم .

التين

غني بالحريرات العالية لذا فإن تناوله مجففاًفي الشتاء يمد الجسم

بطاقة حرارية قوية تساعده على مقاومة البرد والبقاء في حالة قوة

ونشاط وهو غني ايضاً بالسكر و البروتين والآزوت ويفيد في

مكافحة الإمساك المزمن .

الرمان

يحتوي الرمان على البروتين والدهون و السكريات و الأملاح المعدنية

كالكالسيوم والحديد والمغنزيوم كما يحتوي على فيتامين ( B - C )

ويفيد خشاف الرمان في حالة السعال ونزلات البرد الخفيفة التي

تصيب الإنسان في الخريف وتستعمل قشور الرمان في طرد الدودة

الوحيدة .

المشمش

من أغنى الفواكه المحتوية على الحديد و اليود و الكالسيوم و المنغنيز

وهو يحتوي على الفيتامين (A - B - C) ورغم هذه الخواص

المفيدة ينصح بعدم الإكثار منه بحيث لايتجاوز ما نتناوله بضع

ثمرات في اليوم الواحد .

الخوخ

يحتوي الخوخ على الماء والدهون والنشويات والسكريات وهو يشبه

المشمش من حيث غناه بالحديد واليود والكالسيوم والفيتامين A

وهو سهل الهضم إذا أخذ ناضجاً طرياً أما تناوله قبل النضوج فإنه

يسبب تهيج الأمعاء .

الدراق

غني بالمعادن والفيتامين A .

يوصف الدراق لأصحاب المعد الحساسة الذين لا يتحملون بعض

أنواع الفاكهةوإذا أخذ مقشوراً كان له مفعول مقبض .

الموز

يكاد يكون غذاءً كاملاً فهو يحتوي على مقادير كبيرة من الفيتامين

( A - C ) وعلى عدد من المعادن أهمها الحديد والكالسيوم وهو

مصدر حراري ممتاز نظراً لوجود مواد نشوية فيه بمقادير عالية

بحيث يعتبر من عوامل بناء الجسم ويعتبر الموز غذاءً جيداً للأطفال

والمسنين والرياضيين ولمن يمارس مهنة شاقة .

ويجب الانتباه لأن تكون ثمرته طرية صفراء فالموز الأخضر يسبب

إزعاجاً للمعدة الضعيفة ومن الضروري مضغه جيداً قبل ابتلاعه .

البطيخ

غني بالفيتامين ( أ-ب-ج) وعصيره يقي من الإصابة بالتيفوئيد

وبذوره المقشورة تستعمل في الهند كملين ومجدد للقوى .

ويصنف البطيخ في مقدمة فواكه الصيف بسبب احتوائه على المواد

المعدنية المتحدة مع الأحماض العضوية النباتية مما يساعد على

الهضم كما أنه يملك خاصية مرطبة فهو غني بالماء لذا من

المستحسن عدم تناوله عقب الطعام مباشرة لأن مائه تعرقل

عملية الهضم .

الشمام

هو شقيق البطيخ غني بالفيتامين ج لكنه فقير بالفيتامين A

وفيه نسبة كبيرة من الماء والشمام الناضج تماماً يفيد المصابين

بالإمساك المزمن و البواسير والحصوات .

البلح

يحتوي على نسبة عالية من السكريات والنشويات ونسبة منخفضة من

البروتينات والدهون مع مقادير من القلويات التي تعتبر مضاداً

جيداً للسموم ويحتوي أيضاً على الحديد والكالسيوم بكميات كبيرة

والبلح المجفف - التمر - غني جداً بقيمته الغذائية حيث أن الطاقة

الغذائية التي يختزنها الكيلو غرام منه تكفي الإنسان لتأدية عمله

يوماً كاملاً كما أن منقوع التمر يفيد لمعالجة الأنفلونزا والتهابات

القصبة الهوائية و الحنجرة و النزلات الصدرية الخفيفة ومربى البلح

غني جداً بالفيتامينات (B-C-D) .

الكرز

فاكهة ربيعية غنية بالأملاح المعدنية كالبوتاسيوم الذي يساعد الجسم

على التخلص من أملاح الصوديوم الضارة بالأوردة المتصلبة ويعتبر

الكرز مطفئاً للعطش منشطاً للكليتين وهو ذو خاصة قلوية لذا يجب

عدم تناوله قبل الطعام لأنه يقف الأحماض المعدية مما يسبب عسر

الهضم كما يفيد الكرز مرضى الروماتيزم فهو يساعدهم على مقاومة

الالتهابات إذا تم تناوله بكميات كبيرة .

الخبز

يحتوي على نسبة مرتفعة من النشاء وبعض البر وتينات والزيوت

والأملاح المعدنية بالإضافة إلى الفيتامينات (A- B) والماء

وبعض المركباتالعضوية الأخرى .

الأرز

غني جداً بالمواد النشوية ويحتوي على نسبة قليلة من المواد

الدهنية و الأزوتية و البروتينية وفيه كمية من الأملاح العضوية

كالبوتاسيوم والصوديوم والمغنزيوم واليود والفوسفور تعود

فوائد الأرز 'لى قشره الذي يحوي الفيتامين ب ويمنح الرز الجسم

طاقة حرارية كبيرة تساعد المصابين بالضغط وهو ذو خاصة قابضة

لذا يوصف للمصابين بالإسهالات وخاصة الأطفال.

المعكرونة

غذاء مركب من القمح والملح والماء وهذا الغذاء يمد الجسم

بمواد زلالية ودهنية وبنسبة عالية من ماءات الفحم بالإضافة

إلى المعادن كالفوسفور والكالسيوم والحديد والفيتامينات

(B1 ، B2 ، B B ) وتعتبر المعكرونة غذاءً مثالياً للمرضى

إلا في حالة السكري .

الجزر

يحتوي على الفيتامينات ( A - B B - C ) والجزر هو النوع

الوحيد إضافة للخس من الخضار الذي يحتوي على الفيتامين (هـ)

المضاد للعقم الجنسي .

وهو من أغنى الخضروات بالعناصر المعدنية كالحديد والكالسيوم

و البوتاسيوم والصوديوم وهذه المعادن تغير في بناء الجسم

وخلاياه ومعادلة الحموضة في الدم وزيادة قلويته وفيه نسبة

جيدة من السيللوز الذي يسهل مرور الكتلة الغذائية في الأمعاء

فتمنع الإمساك .

البصل

يحتوي على الفيتامين (B - C ) وعلى الفوسفور يساعد على مقاومة

السمنة فهو يطرد الأملاح من الدم والأنسجة ويزيل المواد الشحمية

الضارة كما يشتخدم في تنبيه جهاز التنفس ومنع القيء. للبصل قدرة

على قتل جراثيم التقيح وإيقاف حركتها وخاصة جراثيم الكوليرا

كما تستعمل أوراقه الجافة في تطرية الجلد ومقاومة الأورام

والالتهابات الجلدية السطحية ويعتبر الطب الحديث أقوى الخضروات

في تنقية الكليتين ومعالجة المغص الكلوي .

الثوم

يحتوي على كمية جيدة من الفيتامين ( A -C ) إنه يكسب الجسم

مناعة ضد الأمراض والأوبئة وهو يقي الإنفلونزا .

كما يفيد في حالات السعال والتهاب الرئة والسل الدرني وله

خاصة تنشيط الدورة الدموية وتخفيف الضغط الدموي ومكافحة تصلب

الشرايين .

لكن عيب الثوم الوحيد رائحته المزعجة والدريهة وللتخلص من

هذه الرائحة يمكن أن نتناول بعض الأوراق الخضراء لأن الكلورفيل

الذي تحتويه كفيل بإمتصاص تلك الرائحة .

البطاطا

تحتوي البطاطا على نسبة كبيرة من النشويات وهي غنية بقدرتها

الحرارية كما تحوي نسبة معتدلة من الفيتامين ج والفيتامين A .

الفجل

أوراقه تحتوي على الفيتامين ( أ - ج ) وجذره يتألف من الماء

والآزوت والنشاء وبعض المواد المعدنية هذا الجذر يعتبر مشهياً

ممتازاً يوضع على الموائد لإثارة القابلية للطعام وهو ذو أثر

فعال في الأدوار وتقوية العظام .

الفول

إنه غذاء بروتيني يحتوي على الفوسفور والكالسيوم والحديد

إنه يفيد الأطفال في مساعدتهم على النمو لما يحويه من حديد

وتناول الفول مع الخبز بإضافة قليل من المواد الدهنية يشكل

غذاءً كاملاً .

فول الصويا
يحتوي على المواد الدهنية والبروتينات والسكريات التي تمد

الجسم بطاقة حرارية عالية .

وهو غني بالفيتامينات ( أ ،ب1،ب2 ، ب ج ) كما يحتوي المواد

المعدنية مثل البوتاسيوم الصوديوم الكالسيوم الحديد النحاس

الفوسفور المغنزيوم الكبريت المنغنيز القصدير و الألمنيوم .

العدس

غني بالبروتينات وله قدرة عالية في توليد طاقة حرارية عالية

ويحتوي العدس على بعض المعادن الهامة كالحديد والفوسفور

والكالسيوم ومن المفضل تناوله مقشوراً لأن قشوره عسرة الهضم .

والمفيد ذكره أن العدس وكذلك الفول يحتويان على جميع المواد

المكافحة لفقر الدم نظراً لاحتوائهما على نسب عالية من البروتين

والحديد .

الفاصولياء

نبات غني بالبروتين والحديد والفيتامين (A-C) وينصح المصابون

بحصى المثانة بالإقلال من تناول الفاصولياء لاحتوائها على حامض

يهيج المنطقة المصابة


Benefits of food

Air

The amount of air needed by the body to less than eight cubic meters in

Per day, but the air that the body needs is fresh air.

It provides the body with oxygen necessary, in order to obtain air

Renewed, we open the windows down in any season of the year,

It is advisable to spend one day of the week in the suburbs and places

Cellular phones because they provide us with pure air can not be secured by the city to us

Their homes because of the high and rising smoke from cars and machines

And others as recommended by inhalation of iodine-rich sea air and nitrogen

And ultraviolet radiation where gain body health and immunity and active as

Provide the body with some vitamins.

Water

Is food for the body and dissolve the active agent in foods and absorption and to keep

Blood in the liquid state and the people need to at least 12 in Cuba

Per day, and here we mention some general observations about the water and the ways

Benefit from it and use

1 .. Addressed immediately after waking up a glass of cold water on

Saliva washes away the waste is deposited in the stomach and intestines and helps to

Abetting and thus to combat constipation and eliminate it.

2 .. not drink water while eating, but half an hour before the date of the

Food in order to prepare the digestive system of a natural sense of hunger.

3 .. Drink a cup of water before going to sleep

Thanks to these instructions prophylactics atherosclerosis and blood pressure

And salts and constipation.

This is with regard to drinking water, the sea water we can assure that it is rich in

Iodine, iron, copper, sodium, radium, and this can

To preserve the balance of living tissue in the body and is considered as an adjunct in the healing

Some skin diseases and Alirthaat muscle.

Sun

Effective factor in the generation of vitamin D through the interaction of UV

Radiation with the underlying lipid under the skin and we must

We provide our bodies with this vitamin to take advantage of the sun and the

Following the commandments the following:

1 .. Area of ​​the sun to enter the house.

2 .. We offer our bodies the sun, especially morning and evening.

3 .. exposing the children's bodies to the sun which protects them from infection

Crippled and osteomalacia.

Orange

The first winter fruit rich in vitamin c C which protect against disease

(Aloskeriot), which causes weakness of the structure and Idme the skin and also Tbakah

Cause the link to digestion and poor appetite and the inability of the body

Resistance to infections.

The orange one dealt with rights in today capable of providing, including

Needs of vitamin C

But eat more orange juice and a private cause dental erosion

He also advises people with intestinal ulcers by eating less orange

It increases the severity of the disease.

This has orange on the mainland and the Tenet and fats and sugars and some

Minerals calcium and potassium.

Addition to securing this vitamin contains vitamin orange (a - b)

The orange peel according to the intestines and stimulate the secretion of the liver and its properties

Tonic and soothing to the nerves as they move appetite and alert the secretion of the stomach.

Lemon

Is a useful introduction to fruit is rich in vitamin C and calcium that

Diuretic and antiseptic for wounds and anthelmintic, and intestinal protective of disease

Aloseveriot and diluted to the pain of rheumatism drenched the crust of the benefit recovery

Of colic, diarrhea, and lemon juice effective in resisting the impact of lack of

Hepatic secretion and prevention of low blood pressure and dilution of blood as

Lemon juice is a good moisturizer for the body to the soothing heat and serve to

Remove the headaches Bdlk front piece of it.

If the coffee is added to the cure of stomach acid.

It is used in beauty hands if Dket hands with lemon juice

After washing and lemon is different from other fruits on the Cooktop

A large proportion of organic acids and sugars and lack of this

Prescribed for diabetics because it reduces the acidity of blood, as well as a lot of

Lemon and orange cause dental erosion must therefore be absorbed

And swallowed it quickly so as not to affect the teeth and destroy.

Tomatoes

A diet rich in vitamin C between scientists classify fruits and vegetables is not

It contains proteins and fats, and carbohydrates, as it is rich in iodine for this

Used in the treatment of goitre.

One of the main features of tomatoes that they do not lose a bit of both when Vitaminacha

Cooking or heating as they retain these vitamins when it is saved

As appropriate.

Apple

Rich in vitamin (1 b - 2 b) and vitamin (c C) also contains

Cellulose material, which is active bowel that have an impact in alleviating

Chronic constipation and an apple is a successful treatment to dissolve kidney stones

And ureters as Melina is good for children.

Pear (pear)

Needless Balsellowes is a good grip can be positive in cases of diarrhea

It is rich in sugar but low in fatty substances and proteins

It contains the pear on a number of minerals such as calcium and phosphorus

And iron and potassium which is rich in vitamin B also contains the crust of the

Vitamin C.

Quince

Difficult to be addressed only a mature view of the hardness and strength of its rich vitamin

(A - B) and contains (Asattanin) effect of a handle and the

Calcareous salts useful in cases of pulmonary collapse.

Also benefit in cases of diarrhea drink Uas digestion.

Grape

Contain fat, sugar, calcium and potassium Aghannziom e

It also contains iron and vitamin (b - c) extend the grapes

Body heat and iron Almujudwih help to heal the situations of poverty

Blood and general weakness and increases the body's immunity.

As can be seen as a protective grape of cancer is its ability to return to the body

The organization and functions of real estate Vistgne sedative for pain.

Teen

Packed full of rich high therefore addressed Majafvavi winter provide the body

Heat a strong card to help him resist the cold and remain in force

The activity is also rich in sugar and protein and nitrogen and is useful in

Combat chronic constipation.

Pomegranate

Pomegranate contains protein, fat, sugars and mineral salts

Calcium, iron, magnesium and also contains vitamin (B - C)

According to the pomegranate compote in the case of cough and cold light

Affecting humans in the fall and pomegranate peel used in the expulsion of the worm

Only.

Apricot

Of the richest fruits containing iron and iodine, calcium and manganese

It contains vitamin (A - B - C) In spite of these properties

Useful advised not doing it too much so to exceed what we are dealing with a few

Fruits per day.

Peach

Peach contains water, fat and carbohydrates and sugars, which is similar

Apricots in terms of richness in iron, iodine, calcium, and vitamin A

It is easy to digest if you take the soft ripe maturity before eating it

Cause irritation of the intestine.

Peaches

Rich in minerals and vitamin A.

Described peaches sensitive to the owners who are not prepared bear some

Types Alvakepoima take grate had the effect of a handle.

Banana

Food is almost full it contains large amounts of vitamin

(A - C) and a number of minerals such as iron and calcium which is

Excellent source of heat due to the presence of starch materials in which high amounts

So that is one of the factors in building the body and the food is banana good for children

And the elderly, athletes and those practicing hard.

And attention must be because the fruit was fresh yellow banana green cause

Nuisance to weak stomach It is necessary to chew well before you swallow.

Watermelon

Rich in vitamin (a - b - c) and juice protects against typhoid infection

The hulled seeds are used in India as a laxative and a renewed power.

Melon is classified in the introduction to the summer fruit because it contains materials

United Metallurgical Plant with organic acids, which helps to

Digestion as it has the property it is moistened with water so it goes

Advisable not to eat after the food directly because the hundred impede

The process of digestion.

Melon

Watermelon is the brother of a rich vitamin C, but poor vitamin A

And where a large proportion of water and melons mature fully benefit patients

Chronic constipation and hemorrhoids and pebbles.

Balah

Contains a high proportion of sugars and starches and low

Proteins and fats with the amounts of alkali, which is counter-

Good for the toxins and also contains iron and calcium in large quantities

And dried dates - dates - a very rich food value as the energy

Food that heats kilogram him enough rights to perform the work

A full day is also soaked dates useful to treat influenza infections

Trachea, throat and flu and light jam-Balah

Very rich in vitamins (BCD).

Cherry

Spring fruit is rich in minerals such as potassium, which helps the body

Get rid of the sodium salts harmful sclerotic veins is

Cherry Mtefia thirst stimulus to the kidneys and is of particular alkaline so you must

Not taking it before eating it stands gastric acids, which cause indigestion

Digestion also benefit patients with cherry rheumatism It helps to resist

Infections if taken in large quantities.

Bread

Contains a high percentage of starch and some land and Tenet and oils

And minerals in addition to vitamins (A-B) and water

And some other Antrbatallaazavip.

Rice

Very rich in starchy materials and contains a small percentage of the material

Fatty acids and nitrogen and protein and the amount of organic salts

Such as potassium, sodium, magnesium, iodine and phosphorus back

Benefits of rice 'Li crust, which contains vitamin B and gives the rice body

Large thermal energy to help with pressure and is of a private holding

So for those described Balishalac and especially children.

Pasta

Food composite of wheat, salt, water, and this food provide the body

Albumen and fatty substances and a high proportion of coal as well as hydroxide

Kalfosfor to metal, calcium, iron and vitamins

(B1, B2, BB) and the pasta is ideal food for patients

However, in the case of diabetes.

Islands

Contains vitamins (A - BB - C) and islands is the kind

Only add to Lkhos of vegetables which contain vitamin (e)

Anti-sexual sterility.

One of the richest vegetable mineral elements such as iron and calcium

And potassium, sodium, these minerals change in body building

And its cells and the neutralization of acidity in the blood and increase the rate and Gulwith

Good of cellulose that facilitates the passage of the cluster of food in the intestine

Turn off the spigot constipation.

Onion

A vitamin (B - C) and phosphorus helps to resist

Obesity is expelled salts from the blood and tissue and remove fat materials

Eshetkhaddm harmful as to alert the respiratory system and to prevent vomiting. The ability of the Onion

To kill germs and stop the movement of suppuration, especially cholera bacteria

The leaves are used in dry skin and soften resistance to tumors

And infections of skin surface and modern medicine is the most powerful vegetables

In purifying the kidneys and renal colic treatment.

Garlic

Contains a good amount of vitamin (A-C) he earns on the body

Immunity against diseases and epidemics, which protects against influenza.

Also useful in cases of cough, pneumonia, tuberculosis, tuberculoid and has

Private stimulate blood circulation and reduce blood pressure and hardening of the anti-

Arteries.

But the only drawback garlic smell and disturbing Aldirihp to get rid of

This smell can deal with some of the green leaves because chlorophyll

Which contain sponsor absorb the smell.

Potato

Potatoes contain a large proportion of starch which is rich in its ability

Heat also has a moderate rate of vitamin C and vitamin A.

Radish

Leaves contain vitamin (a - c) and its root is composed of water

And nitrogen and starch, and some metallic materials is the root of this Mshahya

Excellent placed on the tables to raise the employability of the food which is impact

Effective in the roles and strengthen bones.

Beans

It is food that contains protein, calcium, phosphorus and iron

It is useful in helping children to grow to its content of iron

And eat bread with beans, add a few of the fatty substances is

Food fully.

Soybean
Contains fatty substances, proteins and sugars, which supplies

Card high body heat.

It is rich in vitamins (A, B 1, B 2, B, C) also contains materials

Minerals such as potassium, sodium calcium, iron copper

Phosphorus, magnesium, manganese, tin, sulfur and aluminum.

Lentils

Rich in protein and has a high capacity to generate heat energy high

And lentils contain some important minerals such as iron and phosphorus

And calcium, preferably taken because the grate peel hardness digestion.

And useful to mention that as well as lentils and beans contain all the materials

Control of anemia due to the clear winners are high in protein

And iron.

Beans

Plant rich in protein, iron and vitamin A (AC) and advised people living with

Bladder stones by eating less beans because they contain acid

Irritate the infected area


مشاركة على فيس بوك

إليك كتابى

إليك كتابى
إليك كتابى لتحميل احدث الكتب مجانا
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...